Termékek Menü
0

Színezett achátok

Kereskedelmi forgalomban számtalan gyönyörű színben kaphatók achát kövekből készült ékszerek, így bármilyen divatos outfit-hez találhatunk tökéletesen illő achát ékszert. Valóban ennyi színben képződnek a természetben? Az achátoknak tényleg igen sokféle színárnyalata létezik, de az ékszerkészítők is rásegítenek némi festékkel. Áruházunkban Ön döntése szerint választhat a 100 %-ban természetes színű és a színezett achátok közül, mert a termékleírásban mindig feltüntetjük  az alapanyagok pontos összetételét.  

Színezett achátok

Manapság nagyon divatosak a legkülönbözőbb színekre festett achát kövekből készült karkötők, nyakláncok is.

Egy-egy achát kristálytömbön belül többféle világosabb és sötétebb árnyaltú szín sáv jelenik meg, melyek egymásra rétegződése adja az achátok jellegzetes mintázatát. Halvány bézstől a sötétebb barnáig, világos-szürkétől a sötét-szürkéig jelennek meg az achát színárnyalatai hófehér közti rétegekkel, de nem ritkák a narancsos, rozsdavöröses árnyalatú kövek sem. Az ilyen természetes színű achátokból készült ékszerek a legszebbek.

A legtöbb festett achát Németországból érkezik, ott kezdődött el az achát festés alkalmazása is a XX. század húszas éveiben Idar-Oberstein városban/községben, ahol nagy mennyiségben bányásztak akkoriban achátot. Korábban az ókori görögök is gyakran alkalmazták az achátfestési technikát, de manapság sokkal többféle színt alkalmaznak. Valójában bármilyen színben találunk festett achát köveket, kész ékszereket.

Tartalomhoz tartozó címkék: achát