Termékek Menü
0

Egyedi gyöngyékszerek

Gyöngyékszer alatt ma már sokféle ékszert értenek. Az igazi, legdrágább gyöngyékszerek tengeri kagylók által termelt igazgyöngyökből készülnek. Ezeknek is több változata van, melyeket egyedi névvel illetnek. Ezek a legdrágábbak a gyöngyékszerek közül.

A folyami kagylók által kiválasztott gyöngyök is nagyon szépek, de lényegesen olcsóbbak a tengeri gyöngyöknél.

Mivel a gyöngyékszerekre hosszú idő óta óriási a kereslet, ezért ma már az édesvízi gyöngykagylókat telepeken tenyésztik, így állítanak elő valódi folyami gyöngyöket.

Csakhogy a kagylók gyöngyeinek több, mint 85 százaléka ékszerként való közvetlen hasznosításra alkalmatlan, mert vagy nagyon pici, vagy formátlan, vagy nagyon "derékszíjas" (vagyis a gyöngy fényét adó anyag egyenetlenül, néhol nagyon vastagon helyezkedik el a gyöngy felszínén). Ezek a gyöngyszemek sajnos ékszer készítésére közvetlenül nem alkalmasak.

Azonban ezeket a gyöngyöket is felhasználják oly módon, hogy nagyon finom porrá őrlik a hibás gyöngyszemeket, a kagylók héjából pedig egyforma méretű golyókat vágnak ki, és azokat szépen megcsiszolva gyöngyszemeket készítenek. Ezeket a kagylóhéjából előállított gyöngyszemeket azután bevonják kevés műgyantával összekevert gyöngyporral, így az igazgyöngyökhöz megtévesztésig hasonló, de azoknál sokkal olcsóbb úgynevezett kagyló gyöngyöket (shell pearl) kapnak. 

Webáruházunkban igazgyöngyöket csak korlátozott számban forgalmazunk, éppen azok rendkívül magas ára miatt. Igaz, viszonylag olcsón hozzá lehet jutni hibás, kevésbé szép gyöngyökhöz is, azonban ezek külleme nincs arányban árukkal, vagyis túlságosan drágák.

Mivel célunk, hogy  vásárlóink mindig maximálisan elégedettek legyenek, és célunk az is, hogy vásárlóink megjelenése ékszereinkben mindig kifogástalan legyen, ezért inkább a hibátlan külsejű, megjelenésre az igazgyöngyökkel szinte megegyező kagyló gyöngyökből (shell pearl) készített ékszereket, garnitúrákat ajánlunk, melyek egyedi tervek alapján, természetes anyagokból, kizárólag gondos kézi munkával készültek.

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.