Termékek Menü
0

Hegyikristály ékszerek

Rendezés:
Nézet:
Cikkszám: 061
Nagyon dekoratív ékszer a legnépszerűbb féldrágakövekből és türkinitből. A fazettált, fehér acháttal szépen csíkozott chevron ametiszt lila, az ónix fekete, a türkinit élénk türkiz kék színét ellensúlyozza a hegyikristály áttetsző tisztasága.

Sokféle öltözethez is jól illeszthető, mutatós karkötő, melyet rugalmas szilikon damilra fűztünk.

A 033 cikkszámú nyaklánccal egy szettet alkot.
2.900 Ft
Cikkszám: 033
Nagyon dekoratív ékszer a legnépszerűbb féldrágakövekből és türkinitből. A fazettált, fehér acháttal szépen csíkozott chevron ametiszt lila, az ónix fekete, a türkinit élénk türkiz kék színét ellensúlyozza a hegyikristály áttetsző tisztasága.

Sokféle öltözethez is jól illeszthető, mutatós nyaklánc.

A lánc alkatrészeihez anti-allergén ékszerfémet használtunk.

A kedvező árú lánc igen dekoratív, hossza 59 cm, melyből a köves rész 56 cm.

A 061 cikkszámú karkötővel szettet alkot.
7.500 Ft
Cikkszám: 081
Finom, elegáns fülbevaló rózsakvarc, hegyikristály féldrága kövekből és Blaufluss gyöngyből. A fülbevalóhoz felhasznált alkatrészek allergénmentes ékszerfémből készültek.

A blaufluss szintetikus kő, amelyet jó minőségű üvegből készítenek. A kő csillogását az üvegben lévő igen apró fémlapocskák adják.
1.930 Ft
Cikkszám: 070
Azoknak, akik az ezotéria tanításait követik, és szeretnének ilyen láncot hordani, különböző féldrágakő szemcsékkel töltött kis üvegcse medált ajánlunk. Minden héten másmilyen féldrágakő szemcsékkel töltött lesz kapható. Ezen a héten rózsakvarc szemcsékkel vannak töltve az üvegcsék. Fiataloknak és azoknak, akik fiatalnak érzik magukat, stílusos medál lehet.

A hozzávaló, allergiamentes ékszerfémből készült ezüstszínű nyakláncot ajándékba adjuk.

A nyaklánc hossza 43 cm, a medál leghosszabb mérete 4 cm.
1.950 Ft
Cikkszám: 083
Hegyikristály, rózsakvarc és howlit kövekből fűzött fülbevaló, allergénmentes ékszerfém alkatrészekkel.
2.600 Ft
Cikkszám: 087
12 mm átmérőjű ún. repesztett hegyikristály és 10 mm átmérőjű hegyikristály gyöngyökből rugalmas szilikon damilra fűzött karkötő. A hegyikristály a tisztaság, becsület, őszinteség szimbóluma.

A hibátlan hegyikristály teljesen átlátszó és színtelen féldrágakő, csodálatosan fénylik. Ha a hegyi kristály gyöngyöt megfelelő eljárással kezelik, felületén finom repedések jönnek létre, érdekes rajzolatot adva. A teljesen átlátszó, és a repesztett hegyikristályból készült ékszer igazi különlegesség.
4.170 Ft
Cikkszám: 062
Elegáns és egyben finom, dekoratív három soros nyaklánc a legnépszerűbb féldrágakövekkel, 4 mm átmérőjű féldrágakő gyöngyökből. Egy sor lila ametiszt, egy sor meleg rózsaszínű rózsakvarc. A harmadik gyöngysor váltakozva 2-2 szem zöld aventurinból és hegyikristályból áll. Többféle stílusú és színű öltözethez alkalmas kiegészítő.

A lánc alkatrészeihez anti-allergén ékszerfémet használtunk.

A lánc hossza lánchosszabbítóval 47 cm, melyből a köves rész 42 cm.
12.850 Ft
Cikkszám: 027
A 4 mm átmérőjű fazettált ametiszt szemek közé azonos méretű és minőségű hegyikristály szemeket fűztünk. A medál chevron ametiszt kő, melyet a természetes fehér achát rajzolat tesz rendkívül dekoratívvá. A képen látható medál a bemutató mintadarabhoz tartozik, minden megrendelés esetén egyedi medált szállítunk, attól függően, hogy az ásványt milyen méretűre és formájúra lehetett csiszolni. A medálok általában kerekebb fazonúak, mint a képen látható medál.

A lánc alkatrészeihez anti-allergén ékszerfémet használtunk.

A nyaklánc hossza 47 cm, melyből a köves rész 44 cm.
13.800 Ft

A hegyikristály is kvarcféle, de teljesen átlátszó és színtelen

Az őskorban nyílvesszők, lándzsák hegyét készítették hegyi kristályból. Később a gazdagság és a hatalom jelképe volt, az ókori Rómában használati tárgyakat készítettek belőle, elsősorban kupákat, vázákat. Bizáncban is része volt az uralkodói jelvényeknek. Az európai királyok, császárok uralkodói jelvényei is szinte mindig hegyikristállyal készültek. A magyar koronázási jogarba hatalmas hegyikristály gömböt foglaltak, de a skót jogarban is kristálygömbök vannak.

I.Péter orosz cár szamovárját egyetlen hegyikristály tömbből faragták ki, de szívesen dolgozott vele Fabergé is. A polgári réteg ékszerként, szerencsehozó kőként is szívesen viselte, egy időben a pecsétnyomók is legtöbbször hegyikristályból készültek. A hegyikristály évszázadokig a tisztaság, becsület, őszinteség szimbóluma volt, sőt még ma is az. Sok helyen bányásszák, mert a világ minden részén fellelhetők áttetsző, színtelen kristályai, melyek néha a többméteres nagyságot is elérhetik.